Verzorging En Routineonderhoud Strategieën Voor Uw Stoffiets Dit Winterjaar

Het winterseizoen kan het luie aspect in bijna alle mensen overbrengen. Aan de andere kant, vlak voordat je je klaar kunt maken om te relaxen en te genieten in de koude periode terwijl je in het comfort van je huis bent, moet je, als je absoluut een fan bent van vuile fietsen, gewoon de voorzorgsmaatregelen nemen om er zeker van te zijn dat je anwb fiets accu is deze winter correct beveiligd en opgeslagen.

Om ervoor te zorgen dat uw reis voorbereid is zodra de sneeuw zachter begint te worden, moet u zich houden aan deze waardevolle tips voor het behandelen, onderhouden en stallen van vuile fietsen:

Als uw fiets een carburateur heeft, laat u de tank, gasleidingen en carburateurbak leeglopen. Om dit op de juiste manier uit te voeren, blijft u de tankdop 24 uur lang volledig los om alles uit te drogen. Als je dat niet doet, blijft er wat gas over. Dit wordt meestal plakkerig en blokkeert uiteindelijk de jets, wat natuurlijk van invloed kan zijn op de werkingsefficiëntie of functionaliteit van uw motorfiets.

Verwijder verouderde olie. Na verloop van tijd verandert de olie van een werkende motor van de opgeschoonde, goudkleurige vloeistof in vuil, zwart slib. In slechts een paar maanden tijd kunnen de verontreinigingen in de vorige olie in sommige motoronderdelen aantasten en aanzienlijke schade aanrichten. Vergeet daarom niet om de olie- en filterplug te vervangen voordat u uw rit deze winterperiode opbergt om later een harde toestand te voorkomen.

Kijk naar het joggen van de fiets voor uw paar minuten per week. Door dit idee na te streven, zou je je kunnen beschermen tegen gas door ‘slapen’, en als je de fiets meerdere keren per week laat draaien, zou het gas door de jets stromen die de jets het hele winterseizoen helder houden.

Glimp achter de banden van de fiets. Winkel indien mogelijk uw fiets met de banden van de vloer. Dit komt doordat het ontlasten van uw wielen de ideale techniek is om vlakke plekken of oneffenheden te voorkomen. Als dit niet het geval is, vul dan uw banden in de hoogst voorgestelde hoeveelheid, zet uw reis op de middelste standaard en draai de instapband elke week om de vlakke plekken weg te houden.

Was, droog en wax je vuilfiets voordat je hem opbergt. Over het algemeen heeft het staal van uw eigen motorfiets de neiging om vocht op te hopen, wat snel roest kan veroorzaken als uw vuile fiets langere tijd onbeheerd wordt achtergelaten. Door uw vuile fiets te wassen, zorgvuldig te drogen en in de was te zetten voordat u hem voor die winter wegzet, kunt u corrosie en ander letsel voorkomen.

En tot slot, als u een fiets heeft die erg op accu’s werkt, zorg er dan voor dat u de kosten van de accu op peil houdt. U kunt de batterij overwegen, maar dit zal ook veel doen om aan uw behoeften te voldoen. Laad daarom gewoon elke week de batterij op wanneer u de fiets start om te voorkomen dat benzine slaapt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.